Výrobky

Sýráci - sýrové tyčinky

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-06-20-0439

Číslo výrobku

2019-06-20-0439/1770

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - pařený

Charakteristika výrobku

Nezrající pařený polotučný poloměkký sýr, vakuově balený, ve tvaru tyčinky,

Vakuově baleno v plastové folii, jednotlivě, hmotnost 20 g.

Vakuově baleno v plastové folii, skupinově, hmotnost 80 g (4 x 20 g).

Vakuově baleno v plastové folii, skupinově, hmotnost 100 g (5 x 20 g).

Společnost

Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
Olešnice, 679 74
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Tržní 376, 67974 Olešnice

Definice balení

EAN

8594005854116, 8594005854093, 8594005854390

Balení

Typ: vakuově baleno v plastové folii, jednotlivě, velikost: 20 g

Typ: vakuově baleno v plastové folii, skupinově, velikost: 80 g

Typ: vakuově baleno v plastové folii, skupinově, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékárenské kultury

syřidlo

Přídatné látky

E 509 - Chlorid vápenatý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1088 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

17 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

11 g/100g

Sacharidy

1,0 g/100g

Z toho cukry

1,0 g/100g

Bílkoviny

26 g/100g

Sůl

1,6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Tvar tyčinky, povrch čistý, barva mléčně bílá až krémová.

Vůně a chuť

Mírně slaná, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Mírně elastická, polotuhá, na řezu hladká.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, temperace na sýřící teplotu, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení a solení, balení, skupinové balení, paletizace, skladování při teplotě od +2°C do +8°C, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 48 % Tuk v sušině 35 %; Obsah soli 1,6 %; Teplota skladování od +2°C do +8°C; Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g; E. coli - n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g; Koagulázopozitivní stafylokoky - n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Uživatel

Schváleno

30.4.2024 08:55:53

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Klasa

15.5.2023

Procesní stav

Schválený

Historie

Sýráci - sýrové tyčinky 20 g (19.2.2024 08:39:37)

Sýráci - sýrové tyčinky 20 g (20.6.2019 14:39:46)

Sýráci XXL - sýrové tyčinky 5x20 g (19.2.2024 08:39:37)

Sýráci XXL - sýrové tyčinky 5x20 g (8.6.2021 14:17:54)