Sýráci - sýrové tyčinky
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-06-20-0439
Číslo výrobku
2019-06-20-0439/1770
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - pařený
Charakteristika výrobku
Nezrající pařený polotučný poloměkký sýr, vakuově balený, ve tvaru tyčinky,
Vakuově baleno v plastové folii, jednotlivě, hmotnost 20 g.
Vakuově baleno v plastové folii, skupinově, hmotnost 80 g (4 x 20 g).
Vakuově baleno v plastové folii, skupinově, hmotnost 100 g (5 x 20 g).
Společnost
Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
Olešnice, 679 74
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Tržní 376, 67974 Olešnice
Definice balení
EAN
8594005854116, 8594005854093, 8594005854390
Balení
Typ: vakuově baleno v plastové folii, jednotlivě, velikost: 20 g
Typ: vakuově baleno v plastové folii, skupinově, velikost: 80 g
Typ: vakuově baleno v plastové folii, skupinově, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1088 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
17 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
11 g/100g
Sacharidy
1,0 g/100g
Z toho cukry
1,0 g/100g
Bílkoviny
26 g/100g
Sůl
1,6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Tvar tyčinky, povrch čistý, barva mléčně bílá až krémová.
Vůně a chuť
Mírně slaná, bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
Mírně elastická, polotuhá, na řezu hladká.
Nadstandardní parametry
Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.
Technologický postup
Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, temperace na sýřící teplotu, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení a solení, balení, skupinové balení, paletizace, skladování při teplotě od +2°C do +8°C, expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sušina 48 % Tuk v sušině 35 %; Obsah soli 1,6 %; Teplota skladování od +2°C do +8°C; Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g; E. coli - n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g; Koagulázopozitivní stafylokoky - n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.
Uživatel
Schváleno
30.4.2024 08:55:53
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
15.5.2023
Procesní stav
Schválený
Historie
Sýráci - sýrové tyčinky 20 g (19.2.2024 08:39:37)
Sýráci - sýrové tyčinky 20 g (20.6.2019 14:39:46)