Výrobky

Sušická klobása se sýrem chaddar a papričkami jalapeňos, pikantní

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/0904

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Společnost

Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s. r. o.
Pražská 117
Sušice, 34201
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s. r. o., Pražská 117, 342 01 Sušice

Definice balení

EAN

4 335619 275898

Balení

Typ: Ochranná atmoféra, vanička horní a spodní folie, velikost: 300 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

76 %

sýr cheddar

14 %

pitná voda

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

amaranth

koření

papričky jalapeňo

0,8 %

stabilizátor: difosforečnany

regulátory kyselosti: citronany sodné, octany sodné, uhličitany sodné

antioxidanty: kyselina L-askorbová, erythorban sodný

dextróza

extrakty koření

konzervant: dusitan sodný

vepřové střevo

kouř z bukového dřeva

Přídatné látky

stabilizátor: difosforečnany

regulátory kyselosti: citronany sodné, octany sodné, uhličitany sodné

antioxidanty: kyselina L-askorbová, erythorban sodný

konzervant: dusitan sodný

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1386 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

30,6 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

12,5 g/100g

Sacharidy

0,9 g/100g

Z toho cukry

0,9 g/100g

Bílkoviny

14,1 g/100g

Sůl

1,71 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek masově růžový s viditelnými kousky zelených papriček jalapeňo a sýra. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je tmavší červeno-hnědé až kaštanově hnědé barvy

Vůně a chuť

masová, pikantní, příjemná po čerstvé uzenině

Konzistence

pružná, soudržná

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa a sýra

2. přírodní střevo,

3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku

a bílkovinných přísad

Technologický postup

příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 30 mm

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Výrobek může obsahovat stopy uvedených alergenů

Uživatel

Schváleno

7.4.2025 15:16:29

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený