Sušická klobása se sýrem chaddar a papričkami jalapeňos, pikantní
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/0904
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Společnost
Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s. r. o.
Pražská 117
Sušice, 34201
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s. r. o., Pražská 117, 342 01 Sušice
Definice balení
EAN
4 335619 275898
Balení
Typ: Ochranná atmoféra, vanička horní a spodní folie, velikost: 300 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
76 %
sýr cheddar
14 %
pitná voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
amaranth
koření
papričky jalapeňo
0,8 %
stabilizátor: difosforečnany
regulátory kyselosti: citronany sodné, octany sodné, uhličitany sodné
antioxidanty: kyselina L-askorbová, erythorban sodný
dextróza
extrakty koření
konzervant: dusitan sodný
vepřové střevo
kouř z bukového dřeva
Přídatné látky
stabilizátor: difosforečnany
regulátory kyselosti: citronany sodné, octany sodné, uhličitany sodné
antioxidanty: kyselina L-askorbová, erythorban sodný
konzervant: dusitan sodný
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1386 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
30,6 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
12,5 g/100g
Sacharidy
0,9 g/100g
Z toho cukry
0,9 g/100g
Bílkoviny
14,1 g/100g
Sůl
1,71 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek masově růžový s viditelnými kousky zelených papriček jalapeňo a sýra. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je tmavší červeno-hnědé až kaštanově hnědé barvy
Vůně a chuť
masová, pikantní, příjemná po čerstvé uzenině
Konzistence
pružná, soudržná
Nadstandardní parametry
1. vysoký obsah masa a sýra
2. přírodní střevo,
3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku
a bílkovinných přísad
Technologický postup
příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 30 mm
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Výrobek může obsahovat stopy uvedených alergenů
Uživatel
Schváleno
7.4.2025 15:16:29
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený