Zlatá daňčí paštika
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-02-22-0367
Číslo výrobku
2018-02-22-0367/2238
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Konzerva, roztíratelná jemná paštika
Společnost
Náhlík a Náhlík, s. r. o.
Kněždub 39
Kněždub, 696 64
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Náhlík a Náhlík, s.r.o. Kněždub 39, 696 64
Definice balení
EAN
8594066410344
Balení
Typ: sklo, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřová játra
26 %
pitná voda
vepřové škvařené sádlo
dančí maso
16 %
vepřové kůže
10 %
kořenící přípravek
jedlá sůl
Přídatné látky
Energetická hodnota výrobku
1115 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
22,4 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
9,0 g/100g
Sacharidy
4,1 g/100g
Z toho cukry
0,8 g/100g
Bílkoviny
13,2 g/100g
Sůl
1,0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Dílo světlehnědé barvy, až narůžovělé, patrné vlásečnice daňčího maso, na povrchu vrstva vyvařeného tuku. Po otevření povrch hnědý vlivem tepelného opracování.
Vůně a chuť
Typická pro paštiku s přídavkem daňčího masa.
Konzistence
roztíratelná konzistence.
Nadstandardní parametry
Nadstandartní výrobek s vysokým podílem masa. Neobsahuje žádné náhražky masa ani separáty.
Technologický postup
Do kutru vložíme jemnou spojku – nakutrované vepřové kůže, vlijeme horké sádlo, vývar. V polovině vývaru rozmícháme emulgátor. Přidáme zemulgovaná játra, dančí maso. Vše důkladně promícháme, přidáme koření, popř. zředíme vývarem.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
1.4.2025 10:33:54
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený