Český modrý mák 333 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-01-14-0415
Číslo výrobku
2019-01-14-0415/2415
Zařazení dle legislativy
Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich
Charakteristika výrobku
potravinářské odrůdy, které splňují tuto cechovní normu;
podrobné výživové údaje: https://ceskymodrymak.cz/cs/mak/nutricni-hodnota
viz tab. 1-3
Společnost
Česká zemědělská univerzita v Praze
Kamýcká 129
Praha 6, 16500
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: sáček, velikost: 333 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
semeno Českého modrého máku
100 %
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled a barva: Tmavě modrá až šedá semena o velikosti cca 1,5 x 1,1 mm.
Vůně a chuť
Typická pro tento druh potraviny, bez cizích příměsí.
Technologický postup
Pěstování na vhodných pozemcích ve vymezených oblastech chráněných proti silným větrům, na vhodných půdách, kdy doba setí musí proběhnout nejpozději do 20. dubna s hloubkou setí maximálně 2 cm.
Sklizeň semen je mechanizovaná, semena se separují od nečistot po sklizni nebo až před prodejem. Nebo ruční sklizeň tobolek.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah morfinových alkaloidů: nejvýše 20 mg/kg
Vlhkost: nejvýše 8,0 % hmotnosti;
Semena nevybarvená, tmavá až černá: nejvýše 5,0 % hmotnosti;
Příměsi a nečistoty celkem: nejvýše 8,0 % hmotnosti;
Semena nevyzrálá rezavé barvy: nejvýše 5,0 % hmotnosti;
Poškozená semena: nejvýše 3,0 % hmotnosti;
Olejnatost: vyšší než 40 %.
Není povolena termostabilizace.
Procesní stav
Zrušený