Výrobky

Modrý mák mletý

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-10-23-0455

Číslo výrobku

2019-10-23-0455/2409

Zařazení dle legislativy

Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich

Charakteristika výrobku

Mák modrý mletý termicky stabilizovaný.

Společnost

IBK TRADE a.s.
Dolanská 7/337
Praha, 16100
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Havlíčkova 157, 394 03 Horní Cerekev

Definice balení

EAN

8592459001896

Balení

Typ: polštářkový sáček, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

český modrý mák

100 %

Alergeny

5 - Arašídy - Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

11 - Sezam - Sezamová semena a výrobky z nich

12 - Oxid siřičitý a siřičitany - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

Energetická hodnota výrobku

2196 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

42 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

5,0 g/100g

Sacharidy

28 g/100g

Z toho cukry

3,0 g/100g

Bílkoviny

18 g/100g

Sůl

0,01 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Jemně namletá semena máku modrého, modrá až tmavě modrá barva.

Vůně a chuť

Výrazně maková chuť, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Konzistence sypká, bez hrudek.

Technologický postup

Mletí máku, termostabilizace, balení hotového výrobku.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vlhkost max. 8 %

B1: 2 µg/kg B1 +  B2 + G1 +  G2: 4 µg/kg

Obsah morfinových alkaloidů nejvýše 7 mg/kg máku

Uživatel

Schváleno

20.3.2024 12:01:22

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Chráněné zeměpisné označení

6.9.2023

Procesní stav

Schválený

Historie

Mák modrý mletý (8.2.2021 06:15:54)