ORIGINÁLNÍ HOSPODKÉ BRAMBŮRKY-SOLENÉ
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2022-03-29-0536
Číslo výrobku
2022-03-29-0536/1699
Zařazení dle legislativy
Ovoce, zelenina, houby, skořápkové plody a výrobky z nich - brambory
Charakteristika výrobku
Společnost
ORIGINÁLNÍ BRAMBŮRKY s.r.o.
U Pivovaru 924/1
Teplice, 41501
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
U Pivovaru 924/1, 415 01 Teplice
Definice balení
EAN
8594067540019
Balení
Typ: BOPP, velikost: 100 g
Typ: BOPP, velikost: 70 g
Typ: BOPP, velikost: 80 g
Typ: BOPP, velikost: 180 g
Typ: BOPP, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
v kartonech na eu paletách kamionem nebo dodávkou
Složení
brambory
63,4 %
rostlinný olej řepkový
36,1 %
sůl jedlá
0,5 %
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
5 - Arašídy - Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6 - Sója - Sójové boby a výrobky z nich
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9 - Celer - Celer a výrobky z něj
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
11 - Sezam - Sezamová semena a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
2302 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
36,1 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2,6 g/100g
Sacharidy
49,3 g/100g
Z toho cukry
0,4 g/100g
Bílkoviny
5,4 g/100g
Sůl
0,469 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: smažené bramborové lupínky celistvé, bez cizích předmětů
Barva: zlatožlutá až okrová, ojediněle lupínky s mírně nahnědlým odstínem
Vůně a chuť
typická po bramborách, příjemně slaná, chuť po použitých dochucovacích směsích
Konzistence
křehká, lupínky při skusu křupavé
Nadstandardní parametry
Bez použití přídatných látek zvýrazňujících chuť a vůni;
Neobsahuje palmový tuk;
Obsahuje pouze přírodní aromata;
Obsah soli max. 1,5 %; obsah tuku max. 42 %; obsah vlhkosti min. 1 %.Vyráběno bez blanšírování kvůli zachování typické bramborové chuti.
Technologický postup
Celý proces výroby je zahájen výběrem dodavatele brambor. Ze žoků vážících 1000 kg procházejí tyto brambory škrabkou a následně dočištěním. Čisté brambory jsou na lince nakrájeny na několikamilimetrové plátky, které následně putují do fritézy. Po několika minutách tyto lupínky přecházejí do další části výroby, kterou je kontrola přes laserové a optické zařízení před dochucením a posléze vážení. Tato část je vcelku automatizovaná – probíhá pouze za dohledu zaměstnanců na jednotlivých stanovištích, kteří v případě potřeby provádí opravné práce. Závěrečné práce jsou nicméně skutečně ruční – štítkování sáčků a jejich identifikace, skládání krabic, uložení do těchto krabic a finální úprava pro expedici.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
max.tuk 42%, sůl max.1,5%
Uživatel
Schváleno
4.10.2024 12:59:11
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Čestné uznání v soutěži o nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje-Kraje Přemysla Oráče
13.09.2013
Procesní stav
Schválený