Výrobky

ORIGINÁLNÍ HOSPODKÉ BRAMBŮRKY-SOLENÉ

Číslo cechovní normy

2022-03-29-0536

Číslo výrobku

2022-03-29-0536/1699

Zařazení dle legislativy

Ovoce, zelenina, houby, skořápkové plody a výrobky z nich - brambory

Charakteristika výrobku

Pochutiny vyráběné z plátků brambor. Jejich jedinečnou a unikátní chuť zajišťuje teplotní křivka, jejíž vývoj nám trval přes 20 let. Řepkový olej, který od počátku výroby používáme, obsahuje významné množství mononenasycených i esenciálních mastných kyselin omega-6 a omega-3.Dochuceno solí.

Společnost

ORIGINÁLNÍ BRAMBŮRKY s.r.o.
U Pivovaru 924/1
Teplice, 41501

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
U Pivovaru 924/1, 415 01 Teplice

Definice balení

EAN

8594067540019

Balení

Typ: BOPP, velikost: 100 g

Typ: BOPP, velikost: 70 g

Typ: BOPP, velikost: 80 g

Typ: BOPP, velikost: 180 g

Typ: BOPP, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

v kartonech na eu paletách kamionem nebo dodávkou

Složení

brambory

63,4 %

rostlinný olej řepkový

36,1 %

sůl jedlá

0,5 %

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

5 - Arašídy - Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6 - Sója - Sójové boby a výrobky z nich

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9 - Celer - Celer a výrobky z něj

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

11 - Sezam - Sezamová semena a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

2302 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

36,1 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

2,6 g/100g

Sacharidy

49,3 g/100g

Z toho cukry

0,4 g/100g

Bílkoviny

5,4 g/100g

Sůl

0,469 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: smažené bramborové lupínky celistvé, bez cizích předmětů

Barva: zlatožlutá až okrová, ojediněle lupínky s mírně nahnědlým odstínem

Vůně a chuť

typická po bramborách, příjemně slaná, chuť po použitých dochucovacích směsích

Konzistence

křehká, lupínky při skusu křupavé

Nadstandardní parametry

Bez použití přídatných látek zvýrazňujících chuť a vůni;

Neobsahuje palmový tuk;

Obsahuje pouze přírodní aromata;

Obsah soli max. 1,5 %; obsah tuku max. 42 %; obsah vlhkosti min. 1 %.Vyráběno bez blanšírování kvůli zachování typické bramborové chuti.

Technologický postup

Celý proces výroby je zahájen výběrem dodavatele brambor. Ze žoků vážících 1000 kg procházejí tyto brambory škrabkou a následně dočištěním. Čisté brambory jsou na lince nakrájeny na několikamilimetrové plátky, které následně putují do fritézy. Po několika minutách tyto lupínky přecházejí do další části výroby, kterou je kontrola přes laserové a optické zařízení před dochucením a posléze vážení. Tato část je vcelku automatizovaná – probíhá pouze za dohledu zaměstnanců na jednotlivých stanovištích, kteří v případě potřeby provádí opravné práce. Závěrečné práce jsou nicméně skutečně ruční – štítkování sáčků a jejich identifikace, skládání krabic, uložení do těchto krabic a finální úprava pro expedici.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

max.tuk 42%, sůl max.1,5%

Uživatel

Schváleno

4.10.2024 12:59:11

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Čestné uznání v soutěži o nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje-Kraje Přemysla Oráče

13.09.2013

Procesní stav

Schválený

Obrázky