Výrobky

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0105

Číslo výrobku

2015-12-22-0105/0839

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tradiční pomazánkové

Charakteristika výrobku

Choceňské tradiční pomazánkové je mléčný výrobek určené k přímé spotřebě bez další tepelné úpravy. 

Společnost

Choceňská mlékárna s.r.o.
Kollárova 481
Choceň, 565 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Choceňská mlékárna s.r.o., Kollárova 481, 565 01 Choceň

Definice balení

EAN

85974647; 8594003219061; 8594003219450; 8594003214202; 8594003212154; 8594003214448

Balení

Typ: PP-kelímky s víčkem, velikost: 80 g

Typ: PP-kelímky s víčkem, velikost: 150 g

Typ: PP-kelímky s víčkem, velikost: 250 g

Typ: plastový kbelík s víčkem, velikost: 1 kg

Typ: plastový kbelík s víčkem, velikost: 5 kg

Typ: plastový kbelík s víčkem, velikost: 10 kg

Způsob distribuce výrobku

(2 - 8) °C

Složení

zakysaná smetana

93,2 %

sušené mléko

3,4 %

sušená syrovátka

1,5 %

škrob

1,2 %

jedlá sůl

0,7 %

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1297 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

31 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

21 g/100g

Sacharidy

5,5 g/100g

Z toho cukry

3,4 g/100g

Bílkoviny

3,3 g/100g

Sůl

0,6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva přirozeně bílá až krémově žlutá
 
 
 

Vůně a chuť

čistá, smetanová, jemně nakyslá, mírně slaná

Konzistence

stejnorodá, roztíratelná, mírné uvolňování syrovátky a případné kapky kondenzační vody na povrchu nejsou na závadu

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,

unikátní tradiční česká technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodné fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany,

použitá technologie ve srovnání s ostatními běžně používanými technologiemi umožňuje vyrábět roztíratelný tuk s takto nízkým obsahem tuku bez přídavku želatiny, emulgátorů, stabilizátorů a konzervačních látek.

odpovídá definici „česká potravina“ a „vyrobeno v České republice“.

Technologický postup

Příprava směsi smetany a sušených surovin › pasterace ›   homogenizace › zakysání a fermentace › přídavek škrobu a  soli   › termizace › homogenizace › plnění › chlazení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku nejméně 31 %. Obsah sušiny nejméně 42 %.

Uživatel

Schváleno

26.3.2024 15:53:42

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 80 g (25.3.2024 13:10:26)

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 80 g (30.6.2022 07:12:27)

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 250 g (19.2.2024 08:39:37)

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 200 g (30.5.2017 13:07:13)

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 1 kg (19.2.2024 08:39:37)

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 1 kg (30.5.2017 13:15:04)

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 5 kg (19.2.2024 08:39:37)

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 5 kg (30.5.2017 13:16:55)

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 10 kg (19.2.2024 08:39:37)

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 10 kg (30.5.2017 13:17:57)

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 150 g (25.3.2024 13:07:05)

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 150 g (30.6.2022 07:10:31)