Choceňské tradiční pomazánkové neochucené
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0105
Číslo výrobku
2015-12-22-0105/0839
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tradiční pomazánkové
Charakteristika výrobku
Choceňské tradiční pomazánkové je mléčný výrobek určené k přímé spotřebě bez další tepelné úpravy.
Společnost
Choceňská mlékárna s.r.o.
Kollárova 481
Choceň, 565 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Choceňská mlékárna s.r.o., Kollárova 481, 565 01 Choceň
Definice balení
EAN
85974647; 8594003219061; 8594003219450; 8594003214202; 8594003212154; 8594003214448
Balení
Typ: PP-kelímky s víčkem, velikost: 80 g
Typ: PP-kelímky s víčkem, velikost: 150 g
Typ: PP-kelímky s víčkem, velikost: 250 g
Typ: plastový kbelík s víčkem, velikost: 1 kg
Typ: plastový kbelík s víčkem, velikost: 5 kg
Typ: plastový kbelík s víčkem, velikost: 10 kg
Způsob distribuce výrobku
(2 - 8) °C
Složení
zakysaná smetana
93,2 %
sušené mléko
3,4 %
sušená syrovátka
1,5 %
škrob
1,2 %
jedlá sůl
0,7 %
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1297 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
31 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
21 g/100g
Sacharidy
5,5 g/100g
Z toho cukry
3,4 g/100g
Bílkoviny
3,3 g/100g
Sůl
0,6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vůně a chuť
čistá, smetanová, jemně nakyslá, mírně slaná
Konzistence
stejnorodá, roztíratelná, mírné uvolňování syrovátky a případné kapky kondenzační vody na povrchu nejsou na závadu
Nadstandardní parametry
mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,
unikátní tradiční česká technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodné fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany,
použitá technologie ve srovnání s ostatními běžně používanými technologiemi umožňuje vyrábět roztíratelný tuk s takto nízkým obsahem tuku bez přídavku želatiny, emulgátorů, stabilizátorů a konzervačních látek.
odpovídá definici „česká potravina“ a „vyrobeno v České republice“.
Technologický postup
Příprava směsi smetany a sušených surovin › pasterace › homogenizace › zakysání a fermentace › přídavek škrobu a soli › termizace › homogenizace › plnění › chlazení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku nejméně 31 %. Obsah sušiny nejméně 42 %.
Uživatel
Schváleno
26.3.2024 15:53:42
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený
Historie
Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 80 g (25.3.2024 13:10:26)
Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 80 g (30.6.2022 07:12:27)
Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 250 g (19.2.2024 08:39:37)
Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 200 g (30.5.2017 13:07:13)
Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 1 kg (19.2.2024 08:39:37)
Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 1 kg (30.5.2017 13:15:04)
Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 5 kg (19.2.2024 08:39:37)
Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 5 kg (30.5.2017 13:16:55)
Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 10 kg (19.2.2024 08:39:37)
Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 10 kg (30.5.2017 13:17:57)
Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 150 g (25.3.2024 13:07:05)
Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 150 g (30.6.2022 07:10:31)